Wczytuję dane...
Zobacz w innym wieku

Aptamil HA Pre 800g - mleko początkowe od urodzenia dla dzieci ze skłonnością do alergii.

W mechanizmie powstania alergii decydującą rolę odgrywa białko mleka krowiego. Aby obniżyć jego alergizujące właściwości, białko to dzieli się na małe fragmenty (hydrolizuje), dzięki czemu organizm niemowlęcia lepiej je toleruje. Mleko Aptamil HA Pre zawiera właśnie takie zhydrolizowane białko, dzięki czemu u dzieci karmionych mlekiem Aptamil HA Pre ryzyko wystąpienia alergii jest mniejsze – podobnie jak u dzieci karmionych piersią.

Receptura mleka jest efektem ponad 40 lat badań naukowych nad mlekiem matki.

Charakterystyka mleka początkowego od urodzenia Aptamil HA Pre:

  • opatentowaną kompozycję SYNEO™ - połączenie oligosacharydów GOS/FOS oraz Bifidobacterium breve, jednej z bakterii naturalnie występującej w jelitach niemowląt

  • kwas dokozaheksaenowy (DHA) - długołańcuchowy wielonienasycony kwas tłuszczowy (LCPUFA), z grupy omega 3 w ilości 0,2% kwasów tłuszczowych, zawarte również w mleku matki, szczególnie ważne w początkowym okresie życia, ponieważ wówczas organizm niemowlęcia sam ich nie wytwarza.

  • zhydrolizowane białko (podzielone na małe fragmenty) o obniżonym działaniu alergizującym.
  • może być stosowane jako jedyny pokarm albo dodatek do karmienia piersią lub innych hipoalergicznych preparatów dla niemowląt.
  • może być podawane do końca okresu karmienia butelką.
  • bez składników modyfikowanych genetycznie zgodnie z rozporządzeniem Rady WE nr 834/2007.

Produkt niemiecki, wyprodukowany na niemiecki rynek.
Termin ważności ruchomy - towar w ciągłej sprzedaży.

Przegotuj świeżą wodę pitną i ostudź ją do temperatury ok. 40°C. Do butelki wlej 2/3 potrzebnej ilości przegotowanej i schłodzonej wody (sprawdź tabelę żywienia, znajdującą się na opakowaniu). Luźno napełnij miarkę proszkiem, a jego nadmiar usuń grzbietem noża. Zalecaną liczbę miarek proszku wsyp do butelki. Zakręć butelkę i silnie wstrząśnij. Dolej pozostałą ilość wody i ponownie kilka razy silnie potrząśnij butelką.Tuż przed podaniem ostudź mleko do temperatury ok. 37˚C. Po użyciu – starannie zamknij opakowanie.

Podczas przygotowywania mleka należy przestrzegać wskazówek dotyczących użycia. Niewłaściwe przygotowanie może prowadzić do utraty zdrowia poprzez wzrost niepożądanych zarazków. Przygotuj jedzenie przed każdym posiłkiem i zjedz natychmiast. Nie używaj resztek żywności. Dokładnie wyczyść butelkę, smoczek i pierścień. Nie nagrzewać kuchenki w kuchence mikrofalowej (ryzyko przegrzania).

Karmienie piersią jest najwłaściwszym sposobem żywienia niemowlęcia. Decyzję dotyczącą rozpoczęcia wprowadzania pokarmów uzupełniających, należy podjąć po konsultacji z lekarzem, uwzględniając indywidualne zapotrzebowanie niemowlęcia. Dla zdrowia dziecka ważne jest, aby mleko było przygotowane i przechowywane zgodnie ze wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu.

Ważne informacje:

  • Mleko powinno być wykorzystywane w ciągu 2 godzin po przygotowaniu.
  • Nigdy nie należy używać ponownie niewykorzystanej wcześniej części pokarmu.
  • Opakowanie zewnętrzne powinno być wyrzucone dopiero po całkowitym wykorzystaniu zawartości, ze względu na umieszczone na nim ważne informacje.
  • Nie zaleca się przesypywania mleka do innych pojemników.
  • Nie podgrzewaj mleka modyfikowanego w kuchenkach mikrofalowych ze względu na zagrożenie oparzeniem.
  • Nigdy nie dodawaj dodatkowych miarek proszku bądź niczego innego do przygotowywanego mleka.
  • Należy zwrócić uwagę na higienę pierwszych ząbków, szczególnie przed snem. Ważne jest, aby po skończonym posiłku dziecko nie przetrzymywało w buzi smoczka z resztkami pokarmu.
  • Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
  • Produkt przed i po otwarciu powinien być przechowywany w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu, w suchym miejscu, w temperaturze od 10 do 25ºC.

Zalecenia wiekowe:

  • od Urodzenia: 

    tak

Alergeny

  • bez glutenu: 

    tak

Rodzaj produktu

  • mleko dla alergików HA: 

    tak

Rodzaj opakowania

  • kartonik: 

    tak

  • Tłuszcz g: 

    3,3 g

  • w tym nasycone g: 

    1,6 g

  • w tym wielonienasycone g: 

    0,5 g

  • Wartość energetyczna 100g kJ/kcal: 

    276,0 kj / 66,0 kcal

  • Węglowodany g: 

    7,2 g

  • w tym cukier g: 

    7,1 g

  • Błonnik pokarmowy g: 

    0,6 g

  • Białko g: 

    1,5 g

  • Sól g: 

    0,06 g

  • Witamina A (beta-karoten)µg: 

    50 μg

  • Witamina D µg: 

    1,2 μg

  • Witamina E mg: 

    1 mg

  • Witamina K µg: 

    4,4 μg

  • Witamina C mg: 

    9,1 mg

  • Witamina B1, tiaminy mg: 

    0,05 mg

  • Witamina B2, ryboflawina µg: 

    0,1 mg

  • Niacyna (Witamina B3) mg: 

    0,43 mg

  • Witamina B6 mg: 

    0,04 mg

  • Kwas foliowy (witamina B9) µg: 

    8,4 μg

  • Witamina B12 µg: 

    0,08 µg

  • Biotyna µg: 

    1,8 μg

  • Kwas pantotenowy (Witamina B5) mg: 

    0,35 mg

  • Sód mg: 

    25 mg

  • Potas mg: 

    73 mg

  • Chlorek mg: 

    41 mg

  • Wapń mg: 

    46 mg

  • Fosfor mg: 

    26 mg

  • Magnez mg: 

    5 mg

  • Żelazo mg: 

    0,53 mg

  • Cynk mg: 

    0,5 mg

  • Miedź mg: 

    {|0,04 mg

  • Mangan mg: 

    0,008 mg

  • Fluorek mg: 

    0,006 mg

  • Selen µg: 

    1,5 μg

  • Jod µg: 

    12 μg

  • L-karnityna mg: 

    1 mg

  • Cholina mg: 

    10 mg

  • Inozytol mg: 

    4,1 mg

  • Tauryna mg: 

    5,3 mg

  • LCP (długołańcuchowe, wielonienasycone kwasy tłuszczowe) mg: 

    20,2 mg

  • w tym cukier mleczny: 

    6,7 g

  • Nukleotydów: 

    3,2 mg

  • Laktoza (z MLEKA), hydrolizat białek serwatkowych (z MLEKA), oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, słonecznikowy), galaktooligosacharydy (z MLEKA), emulgator (estry kwasu cytrynowego mono- i diglicerydów kwasów tłuszczowych, lecytyna SOJOWA) , fruktooligosacharydy, ortofosforan potasu, chlorek wapnia, olej z ryb, olej Mortierella alpina, chlorek choliny, witamina C, tauryna, Bifidobacterium breve M-16V, inozytol, siarczan żelaza, siarczan cynku, nukleotydy (sole sodowe urydyny, cytydyny, , guanozyno-5-monofosforan), L-karnityna, witamina E, niacyna, kwas pantotenowy, siarczan miedzi, witamina A, witamina B2, witamina B1, witamina B6, siarczan manganu(II), jodek potasu, kwas foliowy, witamina K, biotyna, selenin sodu, witamina D, witamina B12.





napisz do nas
biuro@marjadin.pl

Zadzwoń do nas
+48 789129967

Kontakt telefoniczny
możliwy jest w godzinach
pon. - pt: 09.00 - 16:00

kontakt