Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 48
Zobacz w innym wieku

Knorr Gemüse Bouillon 16 Liter (320g) - Knorr warzywny bulion aromatyczny i bogaty w przyprawy i zioła - pełnia smaku. Idealny do przyprawiania.

Zawartość opakowania wystarcza na 16 litrów.

Herzhafter Gemüseauflauf

Przepis na zapiekankę

SKŁADNIKI

  • 500 g ziemniaków
  • 250 g marchwi
  • 1 Por
  • 500 g brokułów
  • 1 czerwona papryka
  • 200 g zielonych szparagów
  • Sól
  • 1 cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 2-3 łyżeczki KNORR Bulion warzywny (w puszkach)
  • 125 ml mleka
  • 125 ml śmietany kremówki
  • 75 g startego Gouda
  • Gałka muszkatołowa
  • 200 g sera feta

PRZYGOTOWANIE

  • 1. Obierz ziemniaki i marchew i pokroić cienkie plasterki. Oczyścić, umyć i pokroić w 1/2 cala szerokości pierścieni porów. Brokuły Czysty, umyć i pokroić na małe różyczki. Umyć paprykę, pokroić na pół, usunąć nasiona i pokroić w paski o szerokości 1 cm. Obrać, umyć i pokroić w 3 cm kawałki szparagi w dolnej trzeciej. W Blanch warzywa kolejno w dużą wrzącej osolonej wodzie przez około 3 minuty, zdjąć z perforowaną kadzi i spłukać zimną wodą.

    2. Do sosu, obrać cebulę i czosnek, drobno posiekać i smażyć na roztopionym masłem lub margaryną. Pył z mąki i krótko gotować. 1 płaska łyżeczka bulion warzywny KNORR wymieszać w 150 ml gorącej wody. Wlać mleko do Roux i doprowadzić do wrzenia, mieszając. Daj śmietanę i ser do sosu i doprawić gałką muszkatołową.

    3. Umieścić warzywa w naczyniu do pieczenia natłuszczonej, posypać pozostałym bulionie warzywnym i polewamy sosem beszamelowym. Pokruszyć ser feta i rozłożona na warzywa.Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 ° C (wentylator 175 ° C) na około 50 minut.

  • Tłuszcz g: 

    0,5

  • w tym nasycone g: 

    0,1

  • Węglowodany g: 

    0,6

  • w tym cukier g: 

    0,5

  • Błonnik pokarmowy g: 

    0,5

  • Białko g: 

    0,5

  • Sól g: 

    0,85

  • Wartość energetyczna 100 ml gotowego produktu kJ/kcal: 

    15/4

  • Sól kuchenna jodowana, aromat, skrobia, cukier, substytut soli kuchennej³, 6% marchew², sól kuchenna, 3% cebula², 3% SELER², 2,5% koncentraty soków warzywnych² (SELER, marchew, por, cebula), przyprawy (SELER, kurkuma , czosnek²), zioła (pietruszka², liście laurowe), olej kukurydziany. Może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jajek, soi i gorczycy. ² Ze zrównoważonej uprawy. ³ Otrzymywany z naturalnych minerałów potasu.

  • Wegańskie: 

    tak





napisz do nas
biuro@marjadin.pl

Zadzwoń do nas
+48 789129967

Kontakt telefoniczny
możliwy jest w godzinach
pon. - pt: 09.00 - 16:00

kontakt